Gabbe hand i håret vit brun 1900x700-poloroid Portrait -4554

Mest ställda frågor

Användarvillkor

Integritetspolicy

HUR LÅNG ÄR GARANTITIDEN?

Vi har en garanti som täcker tillverkningsfel 12 månader efter ursprungligt inköpsdatum. Om klockans delar eller mekaniken inte fungerar, och detta är vårt fel, kommer vi reparera eller ersätta din produkt. Detta gäller inte om du själv orsakat skadan på klockan. Garantin täcker inte vattenskador, vanligt slitage, batterier, oavsiktlig glasskada, repor, skador på armbandet. Inköpsbevis krävs för samtliga garantianspråk, så behåll kvitto eller beställningsnummer.

VILKET SLAGS URVERK HAR KLOCKAN?

Utveckling av egna urverk är mycket kostnads- och kunskapskrävande. Vi använder ett japanskt Miyota Precision Quartzurverk från en av de främsta tillverkarna inom klockbranschen. Detta är en av de vanligaste tillverkningsmodellerna i klockvärlden och det är bara få klocktillverkare som tillverkar sina egna urverk.

ÄR KLOCKAN VATTENTÄT?

Schippers klockor är, liksom de flesta exklusiva klockor, vattentåliga på 3 ATM. Det betyder att de lämpar sig vardaglig användning. Tåliga mot vattenstänk/regn. Bör inte användas vid dusch, bad, simning, snorkling, arbete med vatten, fiske eller dykning.

VILKET SLAGS LÄDER ÄR ARMBANDEN GJORDA AV?

Läderarmbanden är gjorda av läder från kohudar.

VILKET SLAGS GLAS ANVÄNDS?

Glaset är gjort av mineral. Mineralglas är vanligt härdat glas tillverkat av kiseldioxid.

Det flesta medeldyra klockor har mineralglas. Detta är vanlig glaskristall som har behandlats kemiskt eller med värme för att kunna stå emot repor.

BATTERIBYTE?

Vi använder Sony SR626SW batterier. Batterier går att hitta i de flesta elaffärer och även hos urmakare och juvelerare. Du kan få hjälp med batteribytet hos vilken urmakare eller juvelerare som helst. Vi rekommenderar att du inte själv byter batteri eftersom det behövs vissa specialverktyg så du inte skadar klockan.

VÅRA VILLKOR

INTRODUKTION

Dessa användarvillkor gäller för dina inköp från och din användning av www.schipperwatch.com webbsida och utgör ett avtal mellan dig och Schipper Watch, företagets momsnummer SE670817871701, Skogshöjdsvägen 11, 43491 Kungsbacka, Sverige (fortsättningsvis kallad Schipper Watch). Genom att köpa från och använda denna webbplats har du gått med på dessa användarvillkor. Se till att du har läst och förstått dessa användarvillkor när du använder vår webbplats.

 

 

BEKRÄFTELSE

När vi tagit emot din beställning skickar vi en elektronisk faktura till din e-postadress som bekräftelse på ditt köp. Det är viktigt att du anger rätt e-postadress när du gör en beställning. Vi rekommenderar att du sparar det här e-postmeddelandet för att underlätta eventuella framtida kontakter med kundtjänst. Orderbekräftelsen (kvittot) fungerar också som ett inköpsbevis.

 

 

BETALNING

Du kan betala med antingen kredit- eller kontokort. Stripe hanterar alla våra banktransaktioner. Schipper Watch lagrar inga kreditkortsnummer.

 

BETALNING MED KORT

Betala säkert över internet med ditt Visa, AMEX eller MasterCard. Din betalning hanteras av Stripe med säker kryptering och enligt strikt bankstandard. Din kortinformation skickas direkt till banken och kan inte läsas eller nås av någon annan än din bank.Schipper Watch tar inte ut några extra kostnader för kortbetalningar. Dock kan din bank ta ut en extra avgift beroende på ditt kort och din bank. Vid betalning med kredit- och kontokort börjar villkoren gälla så snart korttransaktionen är godkänd. Om ingen betalning har mottagits efter att du gjort din beställning kan Shipper Watch automatiskt avbryta din order.

 

 

RABATTKODER

Om du har rabattkoder måste dessa anges vid utcheckningen för att bli giltiga. Försök att lägga till rabattkoder efter köpet godkänns inte.

 

SKATT

Alla priser på Schipper Watch hemsida, www.schipperwatch.com, är inklusive moms, i enlighet med gällande lagstiftning. För beställningar som skickas till adresser utanför EU dras momsen av vid kassan. Observera att om en beställning skickas till en adress utanför EU kan du behöva betala tull och skatt när du får försändningen. Du är själv ansvarig att betala av sådana avgifter för tull och skatt. Observera att  Schipper Watch inte kan kontrollera dessa avgifter och då de skiftar för varje land kan Schipper Watch inte i förväg ange något belopp för dem. Schipper Watch rekommenderar att du tar kontakt med ditt lokala tullkontor för ytterligare information.

 

BESTÄLLNING

Beställningar som görs i någon annan persons namn, utan hans eller hennes samtycke, kommer att anmälas till myndigheterna. Schipper Watch förbehåller sig rätten att ändra priser, korrigera felaktiga priser på samtliga beställningar samt vid slutförsäljning. Om ett pris skulle vara felaktigt kan du be Schipper Watch avbryta köpet och återbetala det eventuellt inbetalda beloppet på önskat vis. Detta kan ske när som helst.

Konsumenter äger rätten att returnera beställningen inom 30 dagar från mottagandet. Rätten gäller endast om produkten och originalförpackningen kan returneras i samma skick som vid mottagandet. Om konsumenterna utnyttjar rätten att skicka tillbaka en beställning bör de kontakta Schipper Watch för att få adressen som varorna ska skickas till. Returfrakten bekostas av konsumenten. Om ett föremål skadats under transport, kontakta Schipper Watch inom 30 dagar för information om ersättning.

 

 

GARANTI

Garantivillkor: Ett år från inköpsdatum. Denna garanti täcker tillverkningsfel på själva klockan (urverk, boett, glas). Andra delar än ovanstående omfattas inte av denna garanti. För att få ersättning som omfattas av denna garanti, använd vårt kontaktformulär på sidan “kontakta oss”. I e-postmeddelandet behöver du ange ditt namn, din adress, beställningsnummer och en utförlig beskrivning av problemet. Slutligen, ange ”återbetalning av köp” som ämne för mailet eller brevet.

 

Observera att reperation/utbyte kommer att debiteras i följande fall, även under garantitiden.

– Fel eller skada orsakad av felaktig användning eller slarv (slag, bucklor, krosskador, trasigt glas m.m.)

– Fel eller skada orsakad av obefogad reperation eller ändring
– Fel eller skada orsakad av eld eller vatten, eller naturliga katastrofer som till exempel jordbävning
– Yttre förändringar som uppstår vid normalt slitage och åldrande (mindre repor och annat, på boetten och/eller glaset, färgändring på armbandet och flagnande ytor)

– Om återförsäljare och inköpsdatum inte anges på garantin, eller om denna information har skrivits om
– Om garantin inte lämnas in tillsammans med klockan.
– Batteriutbyte debiteras även under garantitiden

 

Om boett, visare, glas, armband eller andra delar av dessa har ersatts av annat än originaldelar.

Denna garanti garanterar kostnadsfri ersättning i enlighet med villkoren som anges här och inom den angivna tidsperioden, och begränsar inte Kundens lagliga rätt.

 

 

PERSONLIG INFORMATION

När du handlar med Schipper Watch sparar vi vissa av dina uppgifter för att kunna genomföra ditt köp. Schipper Watch behandlar all personlig information konfidentiellt. Du har rätt att begära tillgång till dina uppgifter och om något är fel kan du få det ändrat eller borttaget. Schipper Watch kan också använda cookies, till exempel för att förbättra din upplevelse på webbsidan.

 

PRODUKT

Schipper Watch förbehåller sig rätten att justera priser, addera extra kostnader och ändra produktinformation såsom produktbilder och erbjudanden utan att meddela om detta. Produktbilderna och informationstexterna ska återspegla den verkliga produkten så långt det är möjligt. Vi reserverar oss för eventuella fel som kan förekomma på sidan och kan inte garantera att alla digitala bilder ger en korrekt bild av klockans verkliga utseende. Bilderna kan variera beroende på färginställningarna på din dator. Alla bilder ska endast ses som illustrationer och garanterar inte rätt utseende och egenskaper.

 

LEVERANS OCH AVBESTÄLLNINGAR

Schipper Watch levererar över hela världen. Leveranserna görs i samarbete med posten och deras samarbetspartners har rätt att avbryta köp och returnera de levererade varorna genom att kontakta Schipper Watchs kundservice eller använda kontaktformuläret på Schipper Watchs hemsida inom 30 dagar från mottagandet av varorna (https://www.schipperwatch.com/contact), förutsatt att varorna är uppackade och i samma skick som när du mottog dem. Kunden är dock ansvarig för kostnaden för och den risk det innebär att transportera de returnerade varorna till Schipper Watch.

I de fall du som kund anser att leveransen är försenad så pass mycket att du inte längre vill fullfölja köpet så är det ditt ansvar att avbryta beställningen. I de fall beställningen har skickats är kunden skyldig att ta emot den. Avbeställningar gäller inte förrän kunden har bekräftat detta med Schipper Watch antingen via e-post eller telefon. Om en produkt har utgått har Schipper Watch rätt att avbryta köpet och återbetala det betalda beloppet till kunden. Schipper Watch meddelar kunden om en ersättningsprodukt eller en likvärdig vara finns att få.

 

VILLKOR FÖR KUNDKLAGOMÅL

Det är viktigt att du som kund noggrant kontrollerar dina varor/produkter när du tar emot din försändelse för att bekräfta att produkterna är korrekta och inte är skadade. Om din produkt skulle skadas under transport, oavsett om skadorna är synliga eller ej, måste du anmäla detta så snart som möjligt till transportören. Om du tar emot din produkt och ser att den är skadad eller inte överensstämmer med det du beställt ska du även kontakta oss inom 30 dagar från det datum du tar emot produkten.

Eventuella klagomål ska göras till vår kundtjänst via vårt kontaktformulär på kontaktsidan. Vänligen ange ordernummer och orsaken till klagomålet så återkommer vi inom kort med instruktioner för hur varan ska returneras. Defekta produkter som returneras till Schipper Watch ska behandlas som om de var felfria. I alla typer av returer är det extremt viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den inte kan skadas under transporten. I de fall en returprodukt inte har några fel och brister. Schipper Watch har rätt att ersätta defekta varor med varor av samma modell. Om varan har utgått får kunden en fullständig återbetalning.

 

 

ANSVAR

Det ansvar somSchipper Watch har för fel i samband med leverans är begränsat till befintliga försäljningsvillkor. Schipper Watch har inget direkt eller indirekt ansvar för exempelvis, men inte begränsat till, inkompatibilitet, leveransförseningar, driftstopp, dataförlust, extraarbete eller annan ekonomisk skada.

 

FORCE MAJEURE

Schipper Watch avsäger sig från ansvaret för skador och andra påföljder om utförandet av kontraktet förhindras, stoppas eller försenas av omständigheter som ligger bortom vår kontroll.

Sådana omständigheter inkluderar bland annat myndighetsåtgärder, ny/ändrad lagstiftning, brist på tillstånd, krig, bränder, översvämningar, strejker, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- eller väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer samt om företaget blivit utsatt för kriminell verksamhet som har påverkat verksamheten

 

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Alla immateriella rättigheter, såsom varumärke och upphovsrätt, på webbsida och i det material som finns publicerat ägs av Shipper Watch eller dess dotterbolag eller licensgivare. All användning av webbsidan och dess innehåll, inklusive hel eller delvis kopiering samt lagring, annat än för personligt, icke-kommersiellt bruk, är förbjudet utan tillstånd från Schipper Watch.

 

ANVÄNDARINNEHÅLL

Webbplatsen www.schipperwatch.com kan inkludera användargenererat innehåll från exempelvis sociala medier. Schipper Watch kräver inte äganderätt i sådant innehåll (bilder, foton och videor m.m.) och tar inget juridiskt ansvar för detta. Om du misstänker upphovsrättsintrång, eller liknande, eller på något annat sätt skulle bli förolämpad av sådant innehåll, är du välkommen att kontakta vår kundservice.

 

ÄGANDERÄTTSFÖRBEHÅLL

Schipper Watch förbehåller sig äganderätten till alla produkter till dess att de är fullt betalda.

 

BEDRÄGERI

Alla försök till bedrägerier rapporteras till myndigheterna och Schipper Watch förbehåller sig rätten att avbryta köpet om eventuell misstanke skulle uppstå.

 

GÄLLANDE LAG OCH JURISDIKTION

Dessa villkor och användningen av webbplatsenwww.schipperwatch.com styrs av svensk lag. Svenska domstolar ska ha exklusiv behörighet för tvister som härrör från dessa användarvillkor och din användning av webbplatsen, under förutsättning att Schipper Watch har rätt att åtala en användare på hans eller hennes bostadsort.

 

UPPSÄGNING

Schipper Watch förbehåller sig rättigheten att efter eget omdöme säga upp ditt konto och/eller ditt användande av webbplatsen www.schipperwatch.com, till exempel om Schipper Watch misstänker att du har brutit mot dessa användarvillkor. En sådan uppsägning kan ske utan föregående meddelande.

 

ÄNDRINGAR

Vi kan ändra dessa användarvillkor från tid till annan. Varje gång du beställer en produkt från oss, gäller de allmänna villkor som gällde vid tiden för avtalet mellan dig och www.schipperwatch.com. Du bör därför regelbundet besöka den här sidan för att se över de nuvarande villkor som du är bunden av.

 

Dessa användarvillkor uppdaterades 2019-04-01.

DINA UPPGIFTER, VÅRT ANSVAR

PERSONLIG INFORMATION

Vi på Schipper Watch vill att du ska känna dig säker och tycka det är trevligt att handla hos oss. I den här texten informerar vi dig om vår hemsida, vad vi gör, hur vi gör det och hur det påverkar dig.

När du handlar på www.schipperwatch.com kan vi samla in den personliga information som du uppger när du skapar ett konto, handlar och även uppgifter som samlas av cookies.

VAD ÄR COOKIES?

Cookies är mycket små textfiler som lagras på enhetens hårddisk när du besöker webbplatser. Vi använder förstapartscookies och tredjepartscookies för sidans funktioner, statistik och annonsering.

VARFÖR ANVÄNDER VI COOKIES?

Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera riktigt. Cookies håller reda på inställningar och gör din shoppingupplevelse mer bekväm genom att t.ex. känna igen din enhet och komma ihåg dina val och inställningar.

Cookies används också för att samla användaruppgifter så som hur länge du är inne på sidan, vilka sidor du besöker, om någon betalning har skett, och sådant som ursprung, kön och ålder. Denna information används i analytiskt syfte och gör det möjligt att förbättra din shoppingupplevelse. De cookies vi använder samlar ingen information som kan härleda till eller identifiera enskilda personer.

VILKA UPPGIFTER SAMLAR VI?

Vi samlar den information du uppger för oss när du skapar ett konto, anmäler dig till vårt nyhetsbrev och när du handlar. Dessa uppgifter kan vara sådant som ditt namn, din adress, dina kontaktuppgifter, m.m. Cookies kan samla information om ditt besök, såsom besökta sidor, hur länge du var inne, genomförda betalningar och uppgifter som ursprung, kön och ålder.

TREDJEPARTER

De uppgifter vi samlar kan delas med våra nära samarbetspartners i analytiskt syfte. Ingen personlig information kommer vidarebefordras, handlas med eller publiceras till några andra än vår organisation och våra betrodda samarbetspartners.

UPPGIFTER OM DIN INFORMATION

Du har rätt att begära tillgång till dina uppgifter och om något är felaktigt kan du ändra eller ta bort det.

Du kan inaktivera alla redan lagrade cookies på din dator genom att ändra dina webbläsarinställningar för cookies, du kan också använda borttagningsprogram som “NAI’s Consumer opt-out” eller webbläsartillägget “Google Analytics opt-out ” för att förhindra att cookies används, kom ihåg att dessa inställningar kan hindra vår webbsida att fungera som den ska.

UPPDATERINGAR

Vår sekretesspolicy kan från tid till annan ändras, alla uppdateringar publiceras på den här sidan.

Texten uppdaterades senast 01/04–2019